Автоклави за консервация

Автоклав НОВОГАЗ 18 литра
Цена: 179.00 лв
Автоклав НОВОГАЗ 24 литра
Стара цена: 189.00 лв
Цена: 179.55 лв
Автоклав НОВОГАЗ 30 литра
Стара цена: 199.00 лв
Цена: 189.05 лв

Топлият период на годината е свързани не само с почивка – традиционно в България месеците, не съдържащи буквата „р”, са посветени и на подготовка за студените дни. Натрупването на консерви за зимата представлява не просто метод за оцеляване, но и своеобразен обичай, който след спад в последните години проправя своя път и към модерните поколения.


Бабини деветини или бунт срещу промишленото производство?


Независимо дали се обръщаме към любимите баби или към младите, търсещи да избегнат капаните на хранително-вкусовата индустрия и стремящи се към здравословните домашни ястия, препоръчваме автоклав за консерви – купи някой продуктите в магазина ни. Такъв уред позволява да съхраниш храни, приготвени от теб, като си уверен, че не присъстват двуцифрен брой Е-та. При това с автоклав за буркани получаваш възможност за бърза обработка на неголямо количество продукция, без да е нужно много време за подготовка и изпълнение.


Запазване на продуктите за точния момент


Ако търсиш автоклав за стерилизация – купи отново от Parnici.bg. При няколко килограма количество месо рядко всичко за готвене наведнъж, а замразяването не е универсална опция за всеки. При подобен случай е най-добре да се използва автоклав за стерилизация на консерви, гарантиращ унищожаването на микроорганизмите, без по никакъв начин да компрометира вкусовите достойнства на продукта. Автоклавите постигат успешен процес на стерилизиране благодарение на нагряване до 120 градуса, а храната се запазва до момента, в който искаш да я консумираш.


Консервиране в малки количества


И все пак ако си спомняш как баба е варила компоти в голям казан на село, трябва да уточним, че автоклавите са предназначени за консервация в по-скромни машаби. По малко, но на често. Разновидностите, предлагани в нашия магазив, варират от 18 до 30-литрови, като съответно най-маломерният съд побира до 7 половинлитрови буркана, а най-обемната – до 21. За автоклав за консерви цената, на която се предлагат в магазина, е допълнителен мотив за покупка на пособие от такъв вид.


Цени своето време


Освен съхраняване на вкусовите качества за по-дълго време изскачат и други доводи в полза на използването на автоклав за консерви (купи от магазина на parnici.bg). Няма риск от изгаряне или опарване. Не на последно място се спестява време, а знаем колко ценен е въпросният фактор в забързаната ни епоха. Процесът отнема до 4 часа и осигурява качествена храна за месеци напред.

Прочети повече