Батути

Батут Fun Fit комплект 183 см
Стара цена: 299.00 лв
Цена: 279.00 лв
Батут Fun Fit комплект 252 см
Стара цена: 399.00 лв
Цена: 329.00 лв

Батутите са подходящи за спорт и забавление както за деца, така и за хора, които спортуват. Те често се монтират в увеселителни паркове и в извънградски вили! 

 

Какво е устройството на батути с предпазна мрежа?

 

Всички те имат здрава стоманена конструкция. На нея е монтирано силно отскачащо покритие. Антикорозионните поцинковани пружини служат за доброто пружиниране. Различните модели издържат определен брой килограми. Например от 90 до 200 кг телесна маса. Самия батут е с лесен монтаж - няма нужда от инструменти. Почти всички модели са с UV защита. Тяхното тегло също варира и може да бъде различно.

 

 

Батути за деца с предпазна мрежа – къде се използват?

 

Най-често те са разположени в увеселителни паркове и детски разврекателни центрове. Така малките палавници могат да се забавляват като подскачат нагоре-надолу.

 

Тези батути за деца с предпазна мрежа дават сигурност и спокойствие при отскоците. Техните предпазни мрежи снижават риска от наранявате. Мрежата служи като преграда както отвътре, така и отвън. Батутът е затворен за неканени гости и малките няма да могат да се качват в него без разрешение и родителски надзор.

При атракцията детски батути понякога се налагат ограничения.

 

Най-добере е детето да е на поне на 6 годишна възраст, тъй като по-малките деца не могат да контролират напълно собственото си движение при отскоците. Някои семейства, които имат къщи на село или вили, също си купуват детски батути, за да създадат развлечение на своето дете. Но трябва да оказват строг контрол, за да не се стигне до инциденти.

 

Батут за вилата – нужно е да се избере  перфектният модел.

 

Правилният избор на батут за вилата зависи от доста параметри. Но най-важното е да има равен терен или специално подготвена площадка, за да се постави. Винаги е добре да се направи консултация със специалист относно перфектния избор на параметри на батута за вилата преди да се закупи. 

 

Собствениците на батути за вилата трябва да се грижат за тяхното правилно съхранение и експлоатация. Те задължително се прибират за студения сезон, за да запазят своите качества и за да могат да се ползват отново през топлите месеци.

 

Важно – нужно е да се следват инструкциите!

 

Всички потребители и външни наблюдатели трябва да се запознаят внимателно с инструкциите как се използва батут.

 

На първо място, трябва да се свикне с усещането за подскачане на батут. Фокусът трябва да бъде върху положение на тялото и трябва да се тренират скоковете.

 

Безопасността на батута е приоритет! По тази причина са предпочитани за използване батути с предпазна мрежа.

Погрешно е да се мисли, че само детските батути трябва да имат предпазна мрежа.

 

Статистиката показва, че повечето наранявания на батути се случват точно в момента, в който скачащите изпадат от него. Това се отнася както за деца, така и за възрастни. И мрежата е много просто решение - тя ще помогне да се избегнат тези проблеми. Традиционно предпазната мрежа покрива целия периметър на батута, за да увеличи максимално безопасността на приятното забавление. Освен това тя е плътно закрепена. 

 

 

Батутът има ползи за здравето на човека.

 

Той укрепва мускулите, развива координацията и създава само положителни емоции.

С редовното скачане на батут, както децата, така и възрастните бързо свикват и се научават да контролират тялото си, като остават в центъра на скачащата повърхност. Със скачане на батут краката се развиват добре и дори могат да се организират весели състезания.

 

В България се предлагат различни модели батути.

 

В последните години има доста голям интерес към тях. Те се продават на различни цени в зависимост от моделите и производителите. Едни от най-качествените батути у нас се предлагат на сайта https://parnici.bg/ . Батут комплектите FunFit са със силно отскачащо покритие, имат стълбичка за качване и удобна защитна мрежа. Чудесни са за спорт и забавление!

 

Прочети повече