Как да се грижим за градинските инструменти през зимата

 

Никой градинар не е съвършен в своята работа, без специални инструменти за своята градина. И разбира се, инструментите не са нещо, от което трябва да спестявате, когато купувате. Ето защо е толкова важно да знаете как да ги поддържате в най-добро състояние и къде да съхранявате градинските инструменти през зимата. Редовната грижа зя тях, ще поддържа вашите градински инструменти в добро работно състояние и ще удължи живота им многократно.

Инструментите, изработени от стомана, са инструменти с по-високо качество, но те също са склонни към ръжда и тяхната замяна с нови ще ви струва пари. С подходяща грижа, вашите инструменти ще издържат цял ​​живот и ще ви спестят проблемите със счупени дръжки и затъпени остриета.

За да сте сигурни, че ще ви служат много години в градината, те се нуждаят от добро почистване, заточване и смазване, както и известна поддръжка, ако е необходимо. Съветите по-долу ще ви помогнат да поддържате вашите градински инструменти в отлично състояние.

 

 

 

1. Измийте използваните инструменти с вода и използвайте телена четка, за да се отървете от засъхналата мръсотия.

2. Избършете градинските ножици, ножовете или мотиките с кърпа и сапунена вода.

3. Използвайте дезинфекциращи кърпички или други продукти за премахване на сок, бактерии и гъбички за бързо почистване. Можете безопасно да стерилизирате инструментите си със спирт. Един лесен начин да направите това бързо, е да съхранявате алкохол в бутилка със спрей.

4. Винаги подсушавайте старателно инструментите си с кърпа.

5. Проверете целостта на дървените и металните работни части на инструментите. За да предпазите дървените дръжки от разцепване и изсъхване през зимните месеци, забършете ги с кърпа, напоена с ленено семе или горещо олио, преди да ги приберете. Оставете маслото да попие за около 10 минути, след което излъскайте дръжките енергично с чиста кърпа, докато изсъхнат.

6. Превареното ленено масло може да се използва не само за обработка на дървените дръжки на градински инструменти, но и за защита на металните им части. Покриването на металните части на инструментите с масло, създава бариера между метала и кислорода, което предотвратява корозията. За цялостна грижа, нанесете щедро върху целия инструмент, оставете за 15 минути и избършете излишното със суха кърпа.

7. Дръжте кофа с пясък, смесен с масло на растителна основа, като ленено масло, под ръка за инструменти за копаене на метал. Пясъкът трябва да е влажен, но не мокър. Потопете острието или зъбите в кофата с пясък няколко пъти за бързо почистване, като също така е препоръчително да правите това при редовна поддръжка, когато инструментите вече са сухи след измиване. Редовното смазване не само ще поддържа вашите инструменти остри, но и ще предотврати ръждата.

 

 

1. Избягвайте използването на петролни продукти, като моторно масло, защото следващия път, когато използвате инструмента, ще внесете масло в почвата.

2. Съхранявайте инструментите в суха, добре проветрива барака или гараж. Малките ръчни инструменти могат да се съхраняват потопени в кофа с пясък или малки камъчета, докато по-големите инструменти трябва да се окачват или съхраняват с острието надолу, за да не се изтъпяват остриетата им.

Друг начин за премахване на ръждата е използването на оцет. За да направите това, поставете градинския инструмент в кофа, буркан или друг съд. След това трябва да излеете оцет, така че всички метални части с ръжда да бъдат потопени в течността. Оставете инструмента в това състояние за 12-24 часа, в зависимост от степента на ръжда и вида на използвания оцет. След 12-24 часа по-голямата част от ръждата ще падне, а останалата част може лесно да се отстрани с твърда, суха гъба. Подсушете и смажете инструмента. Ако с помощта на тази процедура не е възможно да се отстрани част от ръждата, повторете предложените стъпки отново (това може да е необходимо, ако ръждата се е появила върху инструментите от много дълго време).

 

 

С помощта на тези съвети можете самостоятелно да почиствате и поддържате всяко градинско оборудване в добро състояние.

Влагата е основният враг на градинските инструменти, така че преди настъпването на слана трябва да помислите къде да съхранявате градинските инструменти през зимата.

Съхраняването на вашите инструменти в градинска къща за инструменти или барака, не само ще ви помогне да изглеждат подредено, но също така ще защити вашите инструменти от ръжда и вредни атмосферни влияния. Циркулацията на въздуха и липсата на влага също са важни фактори при съхранение на градински инструменти. Закачете ги на стената, за да спестите място и да защитите металните ръбове и повърхности. Ръчните инструменти с метални остриета се нуждаят особено от защита през по-студените месеци.

 

Къщата за съхранение на градински инструменти е чудесна алтернатива за съхранение на всичко - от саксии до градински инструменти. Може да се използва и като работилница за всички ваши проекти за обновяване на градината.

 

 

Къщата за градински инструменти трябва да отговаря на няколко основни изисквания:

 устойчивост на атмосферни влияния – да не пропуска влага и дъжд;

 надеждно закрепване на покрива, така че при силен порив на вятъра да не се нарушава целостта ѝ;

 сигурност - градинските инструменти и оборудване трябва да бъдат защитени от вятър, дъжд, както и от непознати хора, влязли във вашата градина;

 добър външен вид - никой не иска нещо в градината му да изглежда разхвърляно, дори и да е чисто функционален предмет.

Металните къщи за съхранение на градински инструменти са една от най-популярните опции за хората, които искат да създадат допълнително място за съхранение на своите градински инструменти.

https://parnici.bg/-za-instrumenti-primaterra/

 

 

 

Къщата за градински инструменти Primaterra е метален навес от висок клас, изработен от издръжлив и висококачествен метал със защитно покритие. Има следните предимства:

1. Лесна за монтиране. За сглобяване ще ви трябват прости ръчни инструменти, а не електрически такива.

2. Издръжливост. Защитните слоеве на поцинкованите метални навеси ги правят устойчиви на ръжда. Тези слоеве забавят началото на процеса на корозия и намаляват ефекта му върху металните листове. Материалите осигуряват изключителна устойчивост на повреди, както и на пожар.

3. Екологична чистота. Къщите за инструментинямат отрицателно въздействие върху околната среда. Когато собственикът реши да я промени е възможно да я пренастрои в голямо разнообразие от елементи като уреди, фитинги и осветление.

С предимствата на металната къща за инструменти Primaterra - имате едно място за съхранение на всичките си градински инструменти, което гарантира, че нищо няма да се загуби или повреди от влага. Можете да поставите бараката в градината си, за да улесните достъпа до ежедневните градински инструменти. Градинарите оценяват металната къща за инструменти, защото спестява време и пари, грижейки се за инструментите.

Навесът за инструменти осигурява предимно защита от атмосферни влияния, което е от съществено значение през зимата. Освен това вашите инструменти ще бъдат надеждно защитени от опити за кражба и от вашите деца, които могат да бъдат привлечени от опасни предмети.

Навесът за градински инструменти предпазва най-важните за вас хора, като пази важни, но опасни ежедневни предмети далеч от повреда.


Назад
21.12.2022