Пластмасови бордюри TERRA - едно ново решение за твоята градина

Монтирането на пластмасови бордюри по пътеки и алеи е идеален начин да предпазите тревата от плевели в тези зони. Кантирането около вашите цветни или градински лехи е чудесен начин да добавите дефиниция и да се откроите. Освен това помага за поддържане на мулча на място и забавя оттичането на водата, така че вашите растения да могат да получат водата, от която се нуждаят.

Монтирането на пластмасов бордюр Terra е страхотна идея, която изисква минимум инструменти и усилия. Преди да започнете, се препоръчва да изкопаете почвата или да я разхлабите, за да улесните процеса на монтаж. Една от основните характеристики на този бордюр е неговата широка хоризонтална основа, която осигурява добра стабилност. Пластмасовият разделител се закрепва с колчета, които се забиват директно в земята. Не се изисква вкопаване - трябва само да забиете крачетата в земята около периметъра на канта, за да го фиксирате.

 

 

 

След като бордюра е поставен, вземете градински маркуч и полейте цялата дължина на канта. Водата ще помогне за разхлабване на почвата, за да се утаи. Сега можем да считаме монтажа на пластмасовия бордюр Terra за завършен.

 

Какви са основните предимства при поставянето на пластмасови бордюри Terra?

1. Бордюрът помага за поддържане на структурата на почвата.

Структурата на почвата е може би най-важният аспект за поддържане на здрави растения. Ако структурата на почвата ви е нарушена, корените на вашите растения ще имат проблеми с получаването на хранителните вещества, от които се нуждаят за да растат и в крайна сметка ще пострадат. Това не само ще спре растежа на растенията, но и ще доведе до множество болести по растенията, с които, честно казано, не е толкова приятно да се справяте.

Добрата новина е, че структурата на почвата може лесно да се възстанови с градински бордюр. В допълнение, градинските разделители могат да се използват и за предотвратяване на плевелите да унищожат вашите цветни лехи и градински пътеки, като създават определена граница, през която плевелите не могат да преминат.

2. Кантирането помага за намаляване на разходите за поддръжка на градината.

Вашият имот заслужава чиста тревна площ, но нарастващите разходи за професионално озеленяване могат бързо да изпразнят портфейла ви. За щастие можете да създадете професионално изглеждащ, наистина изключителен и привличащ вниманието пейзаж, без да нарушавате бюджета си. Пластмасовите градински бордюри помагат за създаването на прецизни линии, които помагат за намаляване на растежа на плевелите. В допълнение, пластмасовите градински разделители се почистват лесно. Притежават изключителна устойчивост на атмосферни влияния и ви гарантират съвършенството, за което мечтаете всеки път, когато излезете през вратата на вашия дом, а именно да се насладите на вашето малко кътче градински рай.

3. Бордюрите помагат за подобряване на дренажа.

 

Каква полза от красива градина, ако не може да задържа вода там, където е необходимо? Избягвайте да работите с влажна почва, като използвате пластмасови разделители, за да създадете ясни граници за вашите лехи. Пластмасовите бордюри помагат за подобряване на дренажа, което прави растенията по-здрави и пейзажите по-привлекателни. И когато използвате пластмасов бордюр вместо дърво или метал, можете лесно да го подрежете и оформите, за да пасне на всяка извивка или ъгъл във вашия двор. Без значение какви видове растения планирате да засадите в градината си, има вероятност те да се възползват от добре дренирана почва.

 

 

 

4. Кантирането помага за подобряване на привлекателността на вашия имот.

 

Кой в този красив зелен свят би оспорил, че красиво поддържаната тревна площ не изглежда по-добре с елегантни градински бордюри, които я рамкират? Няма нищо по-привлекателно от остро изглеждащо жилищно пространство отпред или отзад, а линията от добре разположени градински бордюри помага да подобрите вида на вашия имот с внимание към детайла. Също така прави почистването след работа в двора много по-лесно. Когато използвате пластмасов градински бордюр, за да маркирате къде свършва вашата трева и започва вашият двор или пътека, става по-лесно да го поддържате изряден и подреден. И тъй като пластмасовите градински разделители не изискват поддръжка, това улеснява поддържането на естетиката на вашия имот.

 

Пейзажните бордюри са страхотно допълнение към градината по няколко причини:

- от естетическа гледна точка, поддържат градината чиста и подредена;

− Плоската пейзажна граница, наричана още граница или скосяване, създава красива линия между тревата и останалата част от градината. Плоският ръб ще позволи на косачката да коси тревата около краищата, което означава, че не е нужно да използвате тример;

- градинските бордюри разделят вашата градина на "стаи";

- бордюрите могат да попречат на растенията да изпълзят в друга част на градината или на пътеката;

- границата ясно определя пътеките и ако пътеките са насипани с фин чакъл или мулч, това задържа материала там, където трябва да бъде и извън градината;

- ако е необходимо, бордюра може също да попречи на хората да влязат в определена част от градината;

− границата може да показва малка площ, като например мястото на дърво или специално растение.

Пластмасовия бордюр Terra е изработен от висококачествен и екологично чист материал - издръжлива пластмаса, която притежава уникални и полезни свойства. Материалът е в състояние да запази търговския си вид за дълго време, тъй като не избледнява и не изгнива. Такъв бордюр за цветна леха ще продължи да ви служи дълго време. Освен това е практичен за използване.

 

Всеки пластмасов бордюр Primaterra, при закупуване е придружен от достъпна инструкция за монтаж, която описва подробно метода на закрепване и опциите за монтаж.

 

https://parnici.bg/terra/

 


Назад
09.05.2023