Цилиндричен резервоар 57л

Няма оценка
Стара цена: 1049.00 лв
Цена: 949.00 лв
от 40.29 лв на месец
Технически характеристики
Височина 106 см
Диаметър 35 см
Обем 57 л
Хидроклапан да
Херметичен капак с уплътнение да
Затваряне чрез закопчаване да
Биметален термометър да
Височина на поставката 50 см
Кран за източване да
Марка стомана AISI 304
Дебелина на метал 1.5 мм

Цилиндричния резервоар е предназначен основно за приготвяне на бира у дома, а именно : ферментация,  съзряване на продукта, неговата карбонизация. В чистият резервоар се налива предварително подготвена, преварена и охладена пивна мъст с добавени към нея дрожди. Капака на уреда плътно се затваря и процеса на ферментация се осъществява без кислород, а образуващия се газ се отстранява чрез хидроклапана. Преимуществото на този съд е, че в края на процеса на ферментация, не е нужно да се прелива готовия продукт, което може да предизвика неговото "заразяване", а за да премахнете утайката от дрожди (декантиране), просто отворете долния кран и я източете.

 

Съда е ​​идеално подходящ за карбонизиране на готовия продукт. Самата напитка след декантиране остава в резервоара за узряване. Затова резервоара е снабден с допълнителна армировка. На този етап бирата се насища с въглероден диоксид по естествен начин, придобивайки така наречената естествена газировка. Ако по някаква причина карбонизацията не е достатъчно висока,  е възможно да се увеличи изкуствено чрез свързване с  бутилка с газ СО2, но при съблюдаване на пропорциите на съставките съгласно формулата и при правилна ферментация, това не е необходимо.

 

Готовата напитка с отстранена утайка, след приключването на карбонизацията се бутилира през втория кран, разположен по-горе - върху конусния наклон на контейнера. Това предотвратява навлизането на утайката в крайния продукт.

 

За любителите на приготвянето на домашни напитки, цилиндричният резервоар  е универсален съд за ферментация, в които е възможно не само да се приготвя бира, но също така и да се складират джибри за последваща дестилация. Дрождената утайка лесно се отстранява през долния кран и полезната суровина се излива директно в дестилационния апарат. Също така, цилиндричния резервоар ще бъде ефективен при подготовката на големи количества домашен квас и вино . Продуктът се предлага с гаранция за качество на разумна цена. 

Цилиндричен резервоар 32л
Стара цена: 829.00 лв
Цена: 749.00 лв
Цилиндричен резервоар 46л
Стара цена: 929.00 лв
Цена: 849.00 лв
Казан за ракия Казанджия Интелигент
Цена от: 380.00 лв
Ректификационна колона Казанджия Musala
Цена от: 1 740.00 лв
Горелка Газова
Цена от: 99.00 лв
Държач за спиртомер Казанджия Папагал
Цена: 59.00 лв
Автоматична пивоварна 50л
Стара цена: 1699.00 лв
Цена: 1 599.00 лв
Класическа пивоварна 35л
Стара цена: 1099.00 лв
Цена: 999.00 лв
Аксесоар Алкохолометър малък
Цена: 16.00 лв
Аксесоар Захаромер Мостиметър
Цена: 16.00 лв
Остави отзив
Оцени продукта:
Отзиви за продукта