Електрически скари

Електрическа скара Rubino 900 W С КАПАК НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ
Цена: 26.90 лв
Електрическа скара Rubino 1600 W РУБИНО НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ
Цена: 25.20 лв
Електрическа скара Rubino 1600 W РУБИНО С КАПАК НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ
Цена: 31.50 лв
Електрическа скара Rubino 2750 W НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ
Цена: 49.95 лв
Електрическа скара Rubino 2750 W С КАПАК НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ
Цена: 58.50 лв
Електрическа скара Rubino 3300 W С
Цена: 99.00 лв
Електрическа скара Rubino 2000W С КАПАК НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ
Цена: 139.00 лв
Електрическа скара Rubino 4700W С КАПАК НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ
Цена: 132.00 лв

 

Електрически скари

 

Всички сме свикнали с факта, че домашният грил е просто и несложно устройство, чиято единствена функция е да поддържа зададена температура, която осигурява най-доброто печене за определен хранителен продукт. 

Съвременната скара обаче предлага много допълнителни функции, включително таймер, прецизен контрол на температурата и дори автоматичен избор на желана програма. Нека да разгледаме разнообразието от съвременни модели скари, които могат да се закупят в онлайн магазина https://parnici.bg/. В същия магазин също може да откриете различни практически уреди и елементи за дома, които са на промоционално цени и с отлично качество.

 

Електрическа скара – специфични предимства, които предоставя при топлинна обработка на храните.

  • • Минимално използване на масло при готвене.
  • • Възможност за размразяване, затопляне на храна и изпълняване на други функции, характерни за на микровълновата печка.
  • • Пести се време за приготвяне на храната. Приготвянето на няколко ястия за цялото семейство отнема не повече от 1,5 часа.
  • • Едновременно готвене на няколко ястия. 
  • • Уредът е преносим и може да се ползва навсякъде, ако има електричество.

 

Препоръки за избор на грил за дома.

 

Разновидности на скарата са много.  Според източника на енергия те могат да бъдат на:

  • • Ток
  • • На газ
  • • На дървени въглища.

 

Най-качествените скари са от неръждаема стомана. Така уредът има дълъг срок на експлоатация.

 

Основното при избора е да си отговорите на този въпрос – къде смятате да ползвате скарата? 

 

Ако имате градина с къща извън града може да си позволите скара на дървени въглища, но ако сте собственик на апартамент – изберете електрическа скара или такава, която работи на газ. Следва да отбележим, че вторият вид е много по-рисков при работа. Електрическият грил за дома е прекрасно решение. И нека да подчертаем, че също може да се използва и в градината на открито с разклонител с дълъг кабел.

 

Храната, приготвена на него, е сочна, запазва хранителните компоненти почти непроменени.

 

Икономичните и висококачествени модели компактни електрически скари Rubino, които се предлагат в онлайн магазина Парници са перфектният избор за кулинарните ценители. Цените започват от 25 лева и стигат до 140 лева. Наистина си заслужава да си закупите такъв качествен електрически грил. 

 

Когато избирате своя компактен електрически грил, трябва да вземете предвид неговите характеристики: 

Мощност

Мощността на уредите е различна, просто трябва да се запознаете с техническите характеристики. Например, електрическа скара Rubino 2750 W С КАПАК НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ е с мощност 2750 Вт. А моделът Rubino 4700W С КАПАК НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБИ – 4700 Вт.

Капацитет

При избора на тази опция се препоръчва да се вземе предвид броя на членовете на семейството. За семейства от 4 души е по-добре да си купите модел, чиято работна повърхност надвишава 500 cm2.

Използван материал

Най-издръжливи са моделите, които имат метално покритие против изгаряне. То ви позволява да готвите, без да добавяте масло и лесно да отстранявате замърсяванията след края на процеса. 

Допълнителни функции

Те са свързани с всички възможни индикатори, които се използват в някои модели. Същите значително опростяват процеса на готвене.

Цена

Тя също е важен фактор при избора и трябва да се търси перфектното съотношение цена-качество. 

 

Правила за работа с електрическата скара.

 

  1. 1. Винаги загрявайте скарата преди готвене. Включете я на максимум и след 10-15 минути – тя вече готова за работа.
  2. 2. Колкото повече храна поставяте на решетката за скара едновременно, толкова по-дълго ще отнеме готвенето - помислете за този факт.
  3. 3. Винаги термично обработвайте месни ястия със затворен капак, така че да се опекат добре от всички страни.
  4. 4. Винаги отрязвайте излишната мазнина от пържолите.
  5. 5. Не забравяйте, че големите разфасовки месо се готвят по-дълго от малките разфасовки.
  6. 6. Използвайте щипки вместо вилица, за да завъртите месото. Така ще запази сочността си.
  7. 8. Някои деликатни ястия (например запеканки, морски дарове или рибни филета) се приготвят най-добре в алуминиеви тави. Всички метални съдове за готвене с топлоустойчиви дръжки също могат да се сложат на скарата.
  8. 9. Ако намажете храната с растително масло преди готвене, тя се зачервява по-добре и не полепва по решетката. Винаги намазвайте самата храна, а не скарата.
  9. 10. Ако използвате марината, сос или глазура, която съдържа захар, те могат да изгорят много бързо на грила. Затова обработвайте продукта с тях не по-рано от 5-10 минути преди топлинната им обработка.
  10. Вярваме, че предоставената информация ви е била полезна и може да изберете предпочитания от вас грил.
Прочети повече