Казан за ракия Казанджия Рила с бъркалка и печка на дърва

Производителност: 6 л/час
Тип охлаждане: непроточно,
Обем на резервоар: 100, л
Тегло: 70-80 кг
Няма оценка
Общи
Производителност 6 л/час
Тип охлаждане непроточно
Дебелина на метала 1-1.5 мм
Вътрешен диаметър на гърло 56 см
Обем на резервоар 100 л
Материал на казан Серпентина от мед, Резервоар от мед
Обем на охладител 330 л
Комплект
Термометър да
Сухопарник (за допълнително пречистване) не
Маркуч не м
Бъркалка да
Печка на дърва да
Кран за източване не
Воден дефлегматор не
Габаритни размери и тегло
Височина на резервоар 140 см
Височина на кулата 140 см
Дължина - см
Широчина - см
Диаметър на резервоар 56 см
Тегло 70-80 кг
Височина на охладител 140 см
Диаметър на охладител 63 см

Казан за ракия Казанджия "Рила" с бъркалка и печка на дърва.

 

Меден казан:

Казанът е вграден в камината, като има обръщащ механизъм, за по-лесно почистване. Продуктът се произвежда по традиционна технология от мед с чистота 99.99%. Обемът на казана може да бъде 40, 60, 80 и 100 литра. Полезният обем е около 80% от общия. 

 

Бъркалка 

За да се предотврати загарянето на материала, казанът е снабден с бъркалка. Тя е изработена от месингови и хромирани елементи, устойчиви на действието на органичните киселини, откривани в казана по време на варене. Чрез завъртане на дръжката, се предотвратява загарянето на материала, като допринася за по-равномерно нагряване и намалява образуването на пяна и кюспе по време на процеса на дестилация. Бъркалката трябва да се върти периодично, на всеки 5-6 минути, с по няколко оборота. При завъртане на миксера рискът от загаряне почти не съществува.

 

Кула (капак)

Купола на казана за ракия събира алкохолните изпарения, които идват от материала (джибрите) и се насочват към съединителната тръбата (лула), след което постъпват в охладителя. Изработен е от висококачествен меден лист с крушовидна форма. На кулата е монтиран биметален термометър, който се използва за наблюдение на температурата в казана. Връзката между кулата, казана и тръбата се прави чрез система за запечатване с вода.

 

Печка (пещ)

Изцяло изработена от стоманен лист с дебелина 1,5 мм, с подсилени ръбове, вратичка с резе и чекмедже за пепел. Печката разполага с три крака, осигурявайки необходимата стабилност на казана. Боядисана е със специална боя, издържаща на висока температура.

 

Свързваща тръба (лула)

Това е тръбата свързваща кулата на казана и охладителя. Тя е изработена от мед тръба, с дължина 1300 мм и диаметър 28 мм. И служи като предварително охлаждане, в което парата започва да се охлажда. Свързването на тръбата с кулата и охладителя се прави чрез система за запечатване с вода.

 

Охладител

Охладителя е резервоар за вода, направен от поцинкована (стандартна) или неръждаема стоманена ламарина с дебелина 0,5 мм и общ капацитет от 330 литра. В съда се намира серпентина от медна тръба с 5 нишки. Долният край на серпентината излиза от охладителя и от нея тече готовият алкохолен дестилат. За максимална кондензация на алкохола, температурата на водата за охлаждане не трябва да бъде по-висока от 25° С. На повърхността на водата, изтичаща от охладителя тя трябва да достигне не повече от 60°С. Затова по време на процеса на дестилация трябва да се контролира температурата и ако е необходимо, да се долива студена вода. По същото време през преливната тръба на охладителя изтича топла вода. В дъното на охладителя е разположен кран, за изпускане на водата след приключване на варенето на ракия.


Казан за ракия Казанджия Рила с печка на дърва (обръщащ)
Цена от: 1 190.00 лв
Казан за ракия Казанджия Перла с бъркалка, кран и печка на дърва
Цена от: 2 099.00 лв
Горелка Газова
Цена от: 99.00 лв
Остави отзив
Оцени продукта:
Отзиви за продукта
Стоил Нейков
Няма оценка
Много добре изглеждат.