Казан за ракия Казанджия Рила с печка на дърва (обръщащ)

Производителност: 4 л/час
Тип охлаждане: непроточно,
Обем на резервоар: 40, 60, 80, 100, л
Тегло: кг
Няма оценка
Общи
Производителност 4 л/час
Тип охлаждане непроточно
Дебелина на метала мм
Вътрешен диаметър на гърло см
Обем на резервоар 40, 60, 80, 100 л
Материал на казан Серпентина от мед, Резервоар от мед
Обем на охладител 330 л
Комплект
Термометър да
Сухопарник (за допълнително пречистване) не
Маркуч м
Бъркалка не
Печка на дърва не
Кран за източване не
Воден дефлегматор не
Габаритни размери и тегло
Височина на резервоар см
Височина на кулата см
Дължина см
Широчина см
Диаметър на резервоар см
Тегло кг
Височина на охладител см
Диаметър на охладител см

Казан за ракия Казанджия "Рила" с преобръщащ механизъм и печка на дърва.

 

Меден казан:

Казанът е вграден в камината, като има допълнително обръщащ механизъм, за по-лесно почистване. Продукта се произвежда по традиционна технология от мед с чистота 99.99%. Обема на казана може да бъде 40, 60, 80 и 100 литра. Като полезния обем е около 80% от общия.

 

Кула (капак)

Купола на казана за ракия събира алкохолните изпарения, които идват от материала (джибрите) и се насочват към съединителната тръбата (лула), след което постъпват в охладителя. Изработен е от висококачествен меден лист с крушовидна форма. На кулата е монтиран биметален термометър, който се използва за наблюдение на температурата в казана. Връзката между кулата, казана и тръбата се прави чрез система за запечатване с вода.

 

Печка (пещ)

Изцяло изработена от стоманен лист с дебелина 1,5 мм, с подсилени ръбове, вратичка с резе и чекмедже за пепел. Печката разполага с три крака, осигурявайки необходимата стабилност на казана. Боядисана е със специална боя, издържаща на висока температура.

 

Обръщащ механизъм (люлка)

На печката е монтиран и преобръщащия механизъм, с помощта на лост монтиран на казана той лесно може да се обърне, като по този начин се улеснява почистването му и отделянето на твърдите остатъци след процеса на варене. 

 

Свързваща тръба (лула)

Това е тръбата свързваща кулата на казана и охладителя. Тя е изработена от мед тръба, с дължина 1300 мм и диаметър 28 мм. И служи като предварително охлаждане, в което парата започва да се охлажда. Свързването на тръбата с кулата и охладителя се прави чрез система за запечатване с вода.

 

Охладител

Охладителя е резервоар за вода, направен от поцинкована (стандартна) или неръждаема стоманена ламарина с дебелина 0,5 мм и общ капацитет от 330 литра. В съда се намира серпентина от медна тръба с 5 нишки. Долния край на серпентината излиза от охладителя и от нея тече готовия алкохолен дестилат. За максимална кондензация на алкохола, температурата на водата за охлаждане не трябва да бъде по-висока от 25° С. На повърхността на водата, изтичаща от охладителя тя трябва да достигне не-повече от 60°С. Затова по време на процеса на дестилация трябва да се контролира температурата и ако е необходимо, да се долива студена вода. По същото време през преливната тръба на охладителя изтича топла вода. В дъното на охладителя е разположен кран, за изпускане на водата след приключване на варенето на ракия.

Казан за ракия Казанджия Рила с бъркалка и печка на дърва
Цена от: 1 260.00 лв
Казан за ракия Казанджия Перла с бъркалка, кран и печка на дърва
Цена от: 2 182.00 лв
Горелка Газова
Цена от: 99.00 лв
Остави отзив
Оцени продукта:
Отзиви за продукта