Казан за ракия Казанджия Традиция с бъркалка и печка на дърва

Производителност: 4 л/час
Тип охлаждане:
Обем на резервоар: 60, 80, 100, л
Тегло: 56 кг
Няма оценка
Общи
Производителност 4 л/час
Тип охлаждане
Дебелина на метала мм
Вътрешен диаметър на гърло см
Обем на резервоар 60, 80, 100 л
Материал на казан Серпентина от мед, Резервоар от мед
Обем на охладител 330 л
Комплект
Термометър да
Сухопарник (за допълнително пречистване) не
Маркуч м
Бъркалка да
Печка на дърва да
Кран за източване да
Воден дефлегматор не
Габаритни размери и тегло
Височина на резервоар 140 см
Височина на кулата см
Дължина см
Широчина см
Диаметър на резервоар см
Тегло 56 кг
Височина на охладител 140 см
Диаметър на охладител 73 см

Казан за ракия Казанджия "Традиция" с бъркалка и печка на дърва.

 

При процеса на дестилация протичащ в казана за ракия, от алкохолната ферменация на плодовата каша, която може да бъде от всякакви плодове, например сливи, круши, кайсии, грозде и така нататък, получаваме алкохолен дестилат с високо качество, заради използването на медни детайли в конструкцията.

 

Меден казан:

Казанът е вграден в камината. Продуктът се произвежда по традиционна технология от мед с чистота 99.99%. Обемът на казана може да бъде 60, 80 и 100 литра. Полезният обем е около 80% от общия. 

 

Бъркалка:

За да се предотврати загарянето на материала, казанът е снабден с бъркалка. Тя е изработена от месингови и хромирани елементи, устойчиви на действието на органичните киселини, откривани в казана по време на варене. Чрез завъртане на дръжката, се предотвратява загарянето на материала, като допринася за по-равномерно нагряване и намалява образуването на пяна и кюспе по време на процеса на дестилация. Бъркалката трябва да се върти периодично, на всеки 5-6 минути, с по няколко оборота. При завъртане на миксера рискът от загаряне почти не съществува.

 

Кула (капак)

Купола на казана за ракия събира алкохолните изпарения, които идват от материала (джибрите) и се насочват към съединителната тръбата (лула), след което постъпват в охладителя. Изработен е от висококачествен меден лист с крушовидна форма. На кулата е монтиран биметален термометър, който се използва за наблюдение на температурата в казана. Връзката между кулата, казана и тръбата се прави чрез система за запечатване с вода.

 

Печка (пещ)

Изцяло изработена от стоманен лист с дебелина 1,5 мм, с подсилени ръбове, вратичка с резе и чекмедже за пепел. Печката разполага с три крака, осигурявайки необходимата стабилност на казана. Боядисана е със специална боя, издържаща на висока температура.

 

Свързваща тръба (лула)

Това е тръбата свързваща кулата на казана и охладителя. Тя е изработена от мед тръба, с дължина 1300 мм и диаметър 28 мм. И служи като предварително охлаждане, в което парата започва да се охлажда. Свързването на тръбата с кулата и охладителя се прави чрез система за запечатване с вода.

 

Охладител:

Охладителя е резервоар за вода, направен от поцинкована (стандартна) или неръждаема стоманена ламарина с дебелина 0,5 мм и общ капацитет от 330 литра. В съда се намира серпентина от медна тръба с 5 нишки. Долният край на серпентината излиза от охладителя и от нея тече готовият алкохолен дестилат. За максимална кондензация на алкохола, температурата на водата за охлаждане не трябва да бъде по-висока от 25° С. На повърхността на водата, изтичаща от охладителя тя трябва да достигне не повече от 60°С. Затова по време на процеса на дестилация трябва да се контролира температурата и ако е необходимо, да се долива студена вода. По същото време през преливната тръба на охладителя изтича топла вода. В дъното на охладителя е разположен кран, за изпускане на водата след приключване на варенето на ракия.

 

Остави отзив
Оцени продукта:
Отзиви за продукта