Гроздомелачки

Гроздомелачка стандартна
Цена: 86.00 лв
Гроздомелачка регулируема
Цена: 96.00 лв
Гроздомелачка стандартна с алуминиеви валове
Цена: 102.00 лв
Гроздомелачка регулируема с алуминиеви валове
Цена: 121.00 лв
Ябълкорезачка ръчна
Цена: 102.99 лв
Мелачка Комбинирана
Цена: 129.99 лв

Мелачка за грозде

 

За да се обработи известно количества грозде, винопроизводителят има нужда от мелачка за грозде. Тя може да бъде електрическа или механична. Първият вид се използва във винзаводите, за добив на големи количества вино. Но за домашно производство на вино или за малка частна винарна са предпочитани механичните мелачки. Те са предназначени за смачкване на плодовете на гроздето и образуване на смес за по-нататъшна дестилация на вино или ракия.

 

Механична мелачка за грозде – бързо и лесно използване.

 

В съвременния свят, където има напълно автоматизирани системи,  все още се използват механични производствени методи. Уредът за смилане на грозде има доста прост, но ефективен дизайн. Обикновено се състои от кош с две успоредни ролки в долната част. Корпусът е фиксиран върху дървена рамка, а ролките се въртят от зъбна система и дръжка. 

 

Мелачка за грозде - как работи устройството?

 

Всички модели механична мелачка за грозде са лесни за използване. След прибиране на реколтата, гроздето трябва да бъде обработено възможно най-скоро. Зърната се изсипват от един човек в зареждащия кош, а друг човек завърта дръжката, стартирайки механизма. Ролките за смилане започват да се движат. По този начин, когато гроздето попадне между тях, плодовете се смачкват и семките остават непокътнати. Зъбната система е проектирана по такъв начин, че при движение ролките се въртят в различни посоки. Колко бързо ще бъде обработено гроздето, зависи от усилието, приложено към лоста, както и от скоростта на зареждане на коша. Най-често те се използват за смачкване на грозде с обем не повече от 300-500 кг.

 

Ръчна мелачка за грозде – предимства:

Предлаганите ръчни модели  в онлайн магазина https://parnici.bg/ са предпочитани по няколко причини.

  • • Те са с капацитет 300-500 кг/ч, тоест подходящи са за малки винарни и частно производство на грозде.
  • • Не са тежки, около 8-9 кг са, защото са направени от ламарина,  прахово боядисана. По тази причина могат да се транспортират без проблеми.
  • • Налични са 3 вида модела: стандартни, регулируеми и комбинирани, които дават отлични опции за работа.
  • • Лесно се ползват и почистват.. 
  • • Имат дълъг срок на експлоатация.

 

В България много хора обичат да си приготвят домашно вино и предлаганите устройства са търсени и ценени. Те са бърз и удобен начин както за производство на вино, така и на ракия. Предлагат се на изгодни цени и по тази причина се купуват без колебание. С ръчна мелачка за грозде се постига сравнително бърза обработка на определено количество продукти за получаване на качествено вино и ракия. 

Прочети повече