Пивоварни

Автоматична пивоварна 35л
Стара цена: 1599.00 лв
Цена: 1 499.00 лв
Автоматична пивоварна 50л
Стара цена: 1699.00 лв
Цена: 1 599.00 лв
Класическа пивоварна 35л
Стара цена: 1099.00 лв
Цена: 999.00 лв
Класическа пивоварна 50л
Стара цена: 1199.00 лв
Цена: 1 099.00 лв
Цилиндричен резервоар 32л
Стара цена: 829.00 лв
Цена: 749.00 лв
Цилиндричен резервоар 46л
Стара цена: 929.00 лв
Цена: 849.00 лв
Цилиндричен резервоар 57л
Стара цена: 1049.00 лв
Цена: 949.00 лв

 

Пивоварни за дома на достъпни цени в България

 

Обичате ли бира? Може би това е любимото ви питие през лятото, а защо не и през цялата година? Най-добрата новина, която можете да научите е, че вече можете да правите любимата си бира у дома. При нас можете да откриете различни по вид и литри домашни пивоварни. Предназначението на тези продукти е за варене на ечемичен малц в домашни условия. Това е традиционен метод за голяма част от хората по света, но в България досега не беше толкова известен.  

 

Категориите са: автоматични, класически и цилиндричен резервоар.

 

Класическа пивоварна

 

Тя прави натуралната бира от ечемичен малц  по традиционната технология. В този комплект е включено всичко, което ви трябва, за да се получи пенливата течност в домашни условия-получаване на кашата, бърза филтрация и охлаждане, което е и ключовото тук. Предимствата, които има класическата домашна пивоварна са компонентите, които са изработени от неръждаема стомана, термокомпресираното дъно, което е с дебелина 2 мм. и е подходящо за всички видове котлони. То разпределя равномерно топлината.  Пивоварният съд е с дебелина 1,5 мм, има и капак, удобни дръжки и кран за източване. Резервоарът е 22 литра за 6 кг. малц и има подставка на подвижна скоба, а двойното дъно е с цедка за отцеждане. То има възможност да се маха и така по-лесно ще можете да го измиете. Чилърът е с диаметър 12 мм. и бързо охлажда. Изработен е от неръждаема стомана. Термометърът е биметален и е вграден в котела.  Класическите пивоварни, които предлагаме са 35 литра и 50 литра.

 

Автоматична пивоварна

 

Автоматичната пивоварна за дома е различна от класическата, защото е оборудвана с електрически нагревател и електронен контролен блок. Нагревателят  е с мощност 2 кВт.  С контролния блок имате възможност да контролирате целия процес-контрол на температура, време за приготвяне и т.н. Този вид пивоварни имат редица предимства. Едно от тях е термокомпресиращото дъно, което прави нагряването равномерно и намалява до минимум загубите на топлина, както и елиминира деформациите. Друго предимство, което има този вид пивоварни е това, че котелът има топлоустойчиви дръжки, както и капак с кука, служещ за закрепване към съда, докато се приготвя бирата. Термометърът за наблюдение също не е за подценяване, както и крачетата на котела. Има съчмен кран, който е за източване на съдържанието. Следващо приимущество на автоматичните пивоварни за дома е контролният блок, който управлява електрическия нагревател. Той е снабден със светлина за индикация и цифров дисплей, чрез който може да се регулира температурата и времето за работа.  Резервоарът, който е включен в комплекта е за 22 кг, което е за 6 кг. ечемичен малц.  Дъното е решетъчно и се сваля, за да се отцеди по-лесно. Свързването на охладителя става чрез силиконов маркуч, който се включва директно към студената вода и охлажда пивната мъст. Изработен е от неръждаема стомана, както и всички останали компоненти, защото те са подходящи за хранителни цели. Затова и те не корозират и се чистят лесно. Нивото на безопасност е много високо и отговаря на стандартите на ЕС. Автоматичните домашни пивоварни, които предлагаме са две различни големини- 35 литра и 50 литра.

 

Цилиндрични резервоари

 

Цилиндричните резервоари са за ферментация, съзряването на продукта и карбонизацията. Подготвената преварена и охладена пивна мъст се поставя в резервоара и започва процеса на ферментация. Предимство на този продукт е, че след като приключи процеса на ферментация, готовият продукт не е нужно да се прелива. В етапът на карбонизиране, бирата се насища с въглероден диоксид и става газирана. След отстраняване на утайката, можете да бутилирате през втория кран. Тази пивоварна за дома е перфектна за приготвяне на бира, но може да служи и за складиране на джибри за последваща дестилация. 

 

Независимо кой от продуктите ще изберете, можете сами да се убедите колко лесно и интересно е приготвянето на бира у дома. За тези, които са й най-големи фенове, някой от тези продукти би свършил идеална работа.

Прочети повече