Система за капково напояване Primaterra Aqua

Предназначение: за хоби оранжерии и градини
Автоматика: да
Тип на поливане: кореново
Количество на растенията/максимална дължина на реда: 60 растения
Възможност за удължаване: да
Няма оценка
Цена: 140.00 лв
Характеристики
Предназначение за хоби оранжерии и градини
Захранване 2 батерии (АА, 1,5 В)
Настройка на периодичност на поливане от 1 до 7 дни след необходимото количество часове
Продължителност на поливане от 1 до 120 минути
Таймер за поливане да
Автоматика да
Тип на поливане кореново
Количество на растенията/максимална дължина на реда 60 растения
Възможност за удължаване да

Системата за автоматично поливане е предназначена за градинари, които не могат всеки ден да поливат растенията си. За тези, които отиват на вилата си само през почивката.

Главното, с което се отличава капковото напояване "БОТАНИК" от другите системи за поливане е неговата проста, но и надеждна конструкция.
Системата за автоматично поливане се използва за поливане на до 60 растения на площ 18 м2. За да може поливането да се извършва в строго определено време, има електронен таймер с 2 батерии тип ААА (не влизат в комплекта). С помощта на този таймер може да зададете периодично поливане - от 1 път на час до 1 път на седмица. На таймера може да зададете продължителност на поливането от 1 минута до 2 часа. Още едно преимущество на системата за автоматично поливане е, че може да се включи не само към водопровода със студена вода, но и към резервоар с вода, нагрят от слънцето. Освен това в резервоара с вода може да добавите специален подхранващ разтвор за растенията, който чрез системата ще стигне до кореновата система на растенията. Ако използвате разервоар с вода, трябва да имате предвид, че разхода на вода при поливане на 60 растения е 2-3 литра за 40 мин. За това при настройката на таймера за по-дълъг период е нужно да обърнете внимание колко вода има в резервоара.
Системата стартира 10 секунди след настройването на електронния таймер, който регулира периодичността и продължителността на поливане, по-нататък чрез разпределител и система от маркучи водата попада в капковия дозатор, който представлява гребен на колче. След това капките от дозатора попадат директно в кореновата система на растенията. Благодарение на това, че дозатора е поставен в непосредствена близост до корена, водата или подхранвация разтвор попада директно в кореновата система и може значително да се намали разхода на вода. По време на поливането на таймера има светодиод, който свети.
Системата за автополиване "БОТАНИК" може също да се използва и в ръчен режим. За да направите това, в електронния таймер включете “Продължителност на поливане” (да е на “ВКЛ”).
Ако е нужно да разширите градината, Ви препоръчвме да добавите комплект от 12 растения. Просто го включете във вече действащата инсталация.

 

Комплект:

Електронен таймер - 1 бр;

Маркуч диаметър 15 мм. с УВ-защита - 3 м. (за съединение на елетронния таймер с разпределителя);

Разпределител със запушалка – 1 бр;

Маркуч за подаване на вода диаметър 9 мм. с УВ-защита -15 м. (за съединение на разпределителя с капковите дозатори);

Свръзка – 30 бр.;

Маркуч за капковия дозатор диаметър 6 мм с УВ-защита - 12 м. (за съединение на разпределителя с капковите дозатори);

Капков дозатор – 60 бр.;

Инструкция за монтаж и експлоатация– 1 бр.

Система за капково напояване Primaterra Linea 50
Цена: 39.99 лв
Система за капково напояване Primaterra Linea 100
Цена: 49.99 лв
Остави отзив
Оцени продукта:
Отзиви за продукта