Ръчни градински инструменти

Инструмент/ Ръчен свредел Профи
Стара цена: 95.00 лв
Цена: 85.00 лв
Инструмент/ Ръчен свредел за отвори
Стара цена: 92.00 лв
Цена: 83.00 лв
Инструмент/ Ръчен култиватор мини Торнадо
Стара цена: 69.00 лв
Цена: 62.00 лв
Инструмент/ Градинска вилица Торнадо
Цена от: 129.00 лв
Инструмент/ Изкоренител на плевели
Цена: 69.00 лв
Инструмент/ Дръжка за лопата
Цена: 6.99 лв
Лопата Primaterra земеделска от неръждаема стомана 1.5 мм - 21
Стара цена: 17.90 лв
Цена: 15.90 лв
Лопата Primaterra земеделска от неръждаема стомана с ребра - 27
Стара цена: 16.50 лв
Цена: 14.50 лв
Лопата Primaterra земеделска прахово боядисана - 25
Стара цена: 5.40 лв
Цена: 5.00 лв
Лопата Primaterra земеделска с емайл - 24
Стара цена: 5.30 лв
Цена: 4.50 лв
Гребло Primaterra ветрилообразно -21 зъба - 47
Стара цена: 5.90 лв
Цена: 4.99 лв
Гребло Primaterra ветрилообразно -18 зъба - 34
Стара цена: 5.60 лв
Цена: 4.90 лв

 

Градински инструменти

 

Много хора мечтаят да имат градина. Но това изисква нейното поддържане с градински инструменти. Разбира се, че някои дейности лесно да бъдат вършени с помощта на голи ръце и груба сила. Въпреки това, част от работата може да бъде реализирана ефективно само с помощта на градинарски инструменти като градински гребла, мотика, ръчен култиватор и др.

 

Ето какви са техните предимства:

 

- Пестят време

Например, когато се използват някои инструменти като мотика за градината по-лесно става отглеждането на малки и деликатни растения. Такива инструменти невинаги се използват всеки ден, но пестят време за ефективната работа. 

 

- Гарантират висока производителност

 

Градинските инструменти са отличен избор и могат да осигурят повишена производителност при различни по вид градински дейности. 

 

- Лесно се  тества с тях почвата

Винаги е необходимо да се направи тест на почвата. Това помага много при засаждането на определен вид растения и дървета. Разбира се, без тестване на почвата не е възможно да се оформи красива градина.

 

 

Къде могат в България да бъдат закупени качествени градински инструменти на добри цени?

 

За някои хора градинарството е хоби, а за други е свързано с производство на зеленчуци, цветя и растения. Но това не изключва използването на различни инструменти за градината, които подпомагат работата. Не е нужно да бъдат закупени наведнъж всички видове ръчни градински инструменти, предлагани на пазара, тъй като броят им е голям. Но има някои от тях, без които не може да се извършва ежедневна работа в градината. Това са инструменти от първа необходимост. В онлайн магазина parnici.bg можете да изберете точно такива, които са с отлично съотношение цена-качество. Определено асортиментът ще ви изненада.

 

Градински гребла

Градинските гребла са незаменим помощник за поддържане на тревните площи от падналите листа. Те са от метал и с различен брой зъби. Формата им може да е и  ветрилообразна, с различен брой зъби. На сайта parnici.bg има голямо разнообразие гребла, на различни цени, но особено търсени са тези с марката Primaterra. Изработени са от качествена стомана, която е прахово боядисана. Тези инструменти се продават без дръжка. Но има и такива, които са по-малки. Те се продават с дръжка, която е лека и улеснява работата. Това са инструменти, които са идеални за почистване на падали листа, натрупани мъхове и отпадъци. С тях лесно се постига  изгребване, изравняване или обработване на почвата.

 

Мотика за градината

Мотиката за градината е задължителна инструмент. Тя има широкоспектърна употреба. Обикновено се продава без дръжка в няколко размера. Изработена е от специална, висококачествена стомана, която гарантира дълъг експлоатационен срок при правилна употреба. Градинарите са на мнение, че мотиката винаги трябва да бъде снабдена с дълга дръжка, която за удобство при работа е нужно да бъде равна на височината на работещия с нея човек. Този универсален инструмент е незаменим при множество дейности в градинския участък.

 

Ръчен култиватор 

Собствениците на градини не трябва да забравят за такъв добре познат инструмент като ръчния култиватор. Например, има модели със самозаточващо се острие. Така още по-лесно се премахват плевелите от земята и се облекчава значително времето при градинарските дейности. Моделът култиватор 4 в 1 Торнадо приятно ще изненада потребителя. Той замества лопатата, вилата, градинска мотиката и уреда за плевене. Благодарение на спираловидните си зъбци, Торнадо обръща пръстта, отстранява плевелите и подготвя градината за садене. Ръчният култиватор е прекрасно устройство и незаменим помощник за работа в градината.

 

Лопата 

Това е ръчен инструмент за работа с пръст и насипни материали. В миналото лопатите са се правили от дърво или кости. С времето обаче се е наложила металната версия. Сега има много разновидности на този инструмент. Лопатата в наши дни е по-удобна, по-лека и по-надеждна. 

Особено атрактивни са лопатите тип Brutal Buffalo, които са с доказано висока ефективност. Моделите на сайта Парници са с различен брой зъби, което позволява да се  изкопава и разрохква лесно почвата, без да се натоварва физически човек. С тях лесно се обработва ивица земя с много голяма ширина. Подобна е и лопатата Чудо, която е снабдена с прост и надежден дизайн, както и със специален лостов механизъм.

 

 

Никога не е късно да разгледате всички видове градински инструменти в сайта https://parnici.bg/, които могат да ви изненадат не само с богатия си асортимент, но и с примамливите си промоции.

 

 

 

Прочети повече