Нашият блог

Как да се грижим за домашните птици през ноември
Зимата в България може да бъде сурова, с ниски температури и със снеговалежи. Грижата за кокошките през този период изисква специално внимание и грижи, за да им се осигурят комфортни условия и добро здраве.
Как да се грижим за стайните растения през ноември
Зимният сезон в България, въпреки мекия климат в сравнение с някои други държави, все пак може да представлява предизвикателство за стайните растения.
Рецепти с ряпа – вкусен и здравословен сезонен зеленчук
Ряпата е един от най-старите зеленчуци, отглеждани някога. Това вкусно и хранително растение може да се използва в разнообразни кулинарни ястия. Отглеждането на ряпа във вашата градина е отличен начин да обогатите вашата трапеза със свежи зеленчуци. В тази статия ще разгледаме основните аспекти на грижата за ряпата и тайните на успешното ѝ отглеждане.
Ноември – идеалното време за засаждане на нови овощни дръвчета
Градинарството е едно от най-приятните и полезни хобита, което носи не само радост и удовлетворение, но и вкусни плодове.
Как да изсушите правилно червен пипер
Сушения пипер – вкусен и ароматен начин да запазите лятното слънце и топлина за зимата. Той придава пикантност, аромат и хармония на множество ястия, които са идеални за студените зимни дни. Но освен наситения вкус, има и други причини, защо сушеният пипер е толкова популярен.
Как да консервираме месо за зимата
Заготовката на месо за зимата е древна практика, която се проследява в множество култури по целия свят. Тя възниква като необходимост за съхранение на месото през студените и неплодородни месеци, когато храните са били по-за намиране в търговската мрежа.
Как да изберем най-подходящата оранжерия за своята градина
Оранжериите, без съмнение са неотменима част от съвременното селско стопанство, предоставяйки оптимални условия за растеж на растения през цялата година.
Какви растения да засадим в оранжерията през октомври и как да се грижим правилно за тях
Оранжерията – невероятно полезен продукт за градинари и зеленчукопроизводители, който позволява да се удължи сезонът на отглеждане на растения и да се осигурят по-стабилни условия за техния растеж и виреене.
Особености при засаждане на овощни дървета
Плодните дървета, украсяващи градините на България, не са само част от красивия пейзаж, но и ценен източник на вкусни и полезни продукти. Климатичните особености създават идеални условия за отглеждане на разнообразни овощни култури.
Защо да изберем навес Primaterra Berlinа
Навесът в двора предоставя множество възможности за използване и подобряване на функционалността на вашата земя.