Парници от нетъкан текстил

Парник Primaterra Letto Light
Цена от: 39.00 лв
Парник Primaterra Letto Standart
Цена от: 49.00 лв
Парник Primaterra Letto от найлон
Цена от: 49.00 лв

   

Парници за вилата

 

Градина със зеленчуци край вилата – това е изключително добро решение. Тя привлича градските жители като магнит. С помощта на парници за вилата могат да се направя доста сполучливи експерименти за отглеждане на зеленчуци и подправки. Запалените градинари знаят, че има култури, които не могат да издържат на обилни валежи, слана или парещо слънце и изискват подслон. Тогава въпросът за необходимостта от парник става остър. Необходимо е само да се закупи на достъпни цени възможен вариант, тъй като се оказва, че парниците могат да бъдат с различна форма, рамка и покриващ материал. 

 

Парник за вилата  - основни цели.

 

Със сигурност всеки, който търси парник за своята вила, трябва да е наясно за какви цели ще го използва. Затова е необходимо много ясно да очертаете задачите, които възлагате на съоръжението.

 1. 1. Собствениците на вили търсят парници за отглеждане на зеленчуци за собствена употреба. 
 2. 2. Парникът е идеален за хора, които посещават вилата си само при топло време, така той ще трябва да се сглобява и разглобява два пъти годишно.
 3. 3. Изборът на определени параметри на парник за вилата също зависи от това кои растения ще се отглеждат, тъй като всяка култура има свои собствени изисквания за осветление и нива на влажност. Височината също зависи от характеристиките на растенията. 

 

Изборът на място за оранжерия е въпрос не по-малко важен от избора на най -подходящия дизайн. Ако оранжерията е неправилно разположена на обекта, парите за нейното закупуване и инсталиране могат да се считат за пропилени, както и усилията за отглеждане на растения. Когато избирате най -доброто място за оранжерия, си струва да вземете предвид следните фактори.

 

Парник – как се избира място за монтаж?

 

Нивото на осветеност е ключов параметър при търсене на подходящо място. Парникът трябва да получава възможно най-много светлина през деня и да не се засенчва от дървета или къщи. Експертите съветват съоръжението да се разположи така, че единият й край да гледа на запад, а другият на изток. С тази подредба е възможно да се постигне максимално осветяване. 

В същото време избраният модел парник за вилата трябва да бъде разположен на най-спокойното и тихо място в градината, защитено от ветрове и течения. Вилата наблизо може да бъде добра защита от ветровете, но ще хвърли сянка, така че най-добре е да защитите парника си с жив плет или ограда с ниска височина, разположена на разстояние 7-7,5 м.

Изберете си качествени парници за своята вила, за да се радвате на отлична реколта.

 

В България в  онлайн магазина https://parnici.bg/ се предлагат няколко модела парници: 

 • - Primaterra Letto Light
 • - Primaterra Letto Standart
 • - Primaterra Letto Plus
Какво ги обединява?

 

 • - предпазват от студ и защитават растенията, защото материалът има пореста структура, пропуска вода и въздух в умерени количества, създавайки идеален микроклимат.
 • - защитават от пряка слънчева светлина и от силен вятър, защото има закриване на растенията от всички страни.
 • - спасяват засетите култури от различни вредители, насекоми, птици.
 • - отличават се с лесен монтаж - комплектът включва нужните крепежни елементи.
 • - наличие на здрав материалът, пришит за дъгите, който не позволява размествания.
 • - функционално използване – за поливане е нужно единствено да се дръпне клипсата, разположена на дъгата.

 

Огромен избор от автоматични напоителни системи в нашия каталог

Прочети повече