ПЕЧКИ НА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ

Печка на дърва Bulik 150
Стара цена: 1429.00 лв
Цена: 1 099.00 лв
Печка на дърва Bulik 100 със стъкло
Цена: 1 249.00 лв
Печка на дърва Bulik 100
Цена: 1 119.00 лв
Печка на дърва Bulik 200
Цена: 1 629.00 лв
Печка на дърва Bulik 400
Цена: 1 869.00 лв
Печка на дърва Bulik 400 със стъкло
Цена: 1 989.00 лв

 

В 21-ви век продължава да има активен интерес към различни видове печки на дърва. Тези отоплителни уреди от векове са били в полза за всяко семейство - осигурявали са топлина в стаите, с помощта на тях се е приготвяло храна. Оказва се, че в къщи на село и вили, както в работни помещения и големи закрити площи, е изключително подходящо да се ползват печки с марка BuliK. Това са отоплителни уреди, които работят на твърдо гориво – дърва, пелети и брикети.

 

Какво точно представляват печки на дърва BuliK?

 

На пръв поглед, тези печки на дърва изглеждат различно от всички масово познати модели печки и камини. Това се дължи на вградените стоманени тръби, които са част от тяхния дизайн, притежавани от всички канадски камини, но пък именно това е ключов елемент както към неповторимия им дизайн, така и за бързото загряване на помещението. Иновативният и компактен дизайн на печки BuliK се съчетава идеално с интериора на всяко едно помещение. Моделите със стъкло ще създадат неповторим уют във вашия дом чрез своята визия и топлина, а поради своите компактни размери и дизайн, моделите без стъкло притежават изключителна дискретност, поддържайки уюта във вашия дом чрез топлината, която излъчват. Притежават различен капацитет за изгаряне на горивото, което определя тяхната мощност. 

 

На сайта Parnici.bg се предлагат 8 модела печки BuliK, приличащи си по дизайн, но различаващи се по мощност и обем на помещението, което ще се отоплява. Както и един малък, но така важен детайл за всеки при избора на модел от печки BuliK – модел със или без стъкло!

Основните предимства на печки BuliK са бързото нагряване на помещения до 200 м3 , както и непрекъсната им работа в режим на тлеене до 12 часа с едно зареждане на гориво.

Отоплителният уред е изработен от стоманена, изцяло заварена конструкция с две камери. Газовете от печката, които се образуват в долната камера, преминават към втора горивна камера, където се смесват с въздух и доизгарят. Доизгарящите камери са монтирани в горната горивна камера на пещта. 

Притежават дръжка с ниска топлопроводимост. 

Цената им пряко зависи от тяхния капацитет.

 

Ето и особеностите на отоплителните печки  BuliK:

 • - Изключително високо КПД – 78-80%
 • - Изработени са от чугун и стомана, които са дълготрайни и устойчиви материали;
 • - Боядисани с топлоустойчив емайл, което осигурява красив дизайн, вписващ се във всеки интериор;
 • - Работа до 12 часа с едно зареждане на дърва, пелети и брикети;
 • - Топлината се разпределя равномерно в помещението;
 • - Регулира се режима на горене от икономичен до интензивен;
 • - Работят на принципа на конвекцията;
 • - Изключително лесен монтаж;
 • - Лесно почистване;
 • - Притежават дълъг срок на експлоатация.

 

Камина на дърва и печка BuliK – по какво си приличат?

 

Двата отоплителни уреда използват твърдо гориво. Но тъй като печки BuliK са тип канадски камини, това ги прави 2 пъти по ефективни от който и да е друг тип печка или камина и по тази причина, те осигуряват естествена топлина за дълъг период от време. 

 

Ето и някои предимства на печки BuliK пред камина от затворен тип:

 • - Предлагат по-икономично отопление – нисък разход на гориво.
 • - Работят само с едно зареждане, което прави използването им изключително лесно.
 • - Почистват се лесно и по-рядко, в сравнение със стандартна камина. Пепелта след използването им е значително по-малко, а по-малко пепел = по-малко чистене! Не е необходимо да бъдат почиствани всеки ден. Веднъж седмично е достатъчно!
 • - Добра инвестиция с гарантирана възвръщаемост! Спестявате от гориво за отопление, спестявате от електричество за отопление. Предлагат възможност за отопление на няколко помещения с една печка BuliK, в зависимост от обема на помещенията!
 • - Възможност да се използват и в оранжерии, складове, цехове.
 • - Печки BuliK притежават по-високо КПД от стандартна камина или печка на твърдо гориво.
 • - Това, което никоя камина не може да предложи – разполагат с повърхност на която може да се готви.

 

 

Пещ Buleryan и печка BuliK – има ли разлика?

 

Това са един и същи тип канадски камини, предлагани от различни производители.

Общата особеност на предлаганите устройства:  пещ Buleryan и печка BuliK се състои в техния дизайн. Те са със закръглено тяло и 4-8 топлообменни тръби, заварени в него. Вътре има горивна камера; чекмедже за пепел, комин и врата с дръжка. Още една съществена разлика между тях е цената – печки BuliK се предлагат на по-ниска цена.

Печките за отопление на дърва тип Buleryan се закупуват за монтаж в къщи, вили, битови и производствени помещения, цехове, оранжерии, работилници, гаражи, строителни кабини и оранжерии.

 

Всеки модел печка BuliK притежава:

 • - повишена якост, 
 • - безопасност,
 • - дълъг експлоатационен живот.

 

Печка на пелети ли е BuliK?

 

Всички печки с тази марка работят на твърдо гориво – основно се използва широколистна дървесина, която не запушва комина. Но е подходяща печката и за работа с пелети, защото те са продукт от дървесина. Важно е само да се да се ползват пелети с високо качество, за да може печката да не се запушва, както и да се спазват правилата за противопожарна безопасност. 

 

Къде в България се продават отоплителни печки с марка BuliK?

 

У нас, различни модели печки точно с тази марка са налични на сайта parnici.bg. Те са с различен капацитет, вратата може да бъде със или без стъкло, всички модели стават и за готвене. Към всеки модел има подробно описание, което включва всички технически параметри. При затруднения в избора на модел печка на дърва и пелети BuliK консултантите на онлайн магазина parnici.bg винаги предоставят полезна допълнителна информация на потребителите. Редовните промоции дават опция да се закупи печката на доста по-ниска цена. Както вече споменахме, тя е конкурент на всяка камина на дърва от затворен тип.

 

Защо да закупите печка с марка BuliK от магазина parnici.bg

 1. 1. това е продукт с доказано високо качество,
 2. 2. не зависи от газ или ток,
 3. 3. Изключително икономични са - КПД 78-80 %,
 4. 4. Ниска инвестиция с гарантирана възвръщаемост във времето – плащате за качество – дълъг срок на експлоатация и гаранционен период, спестявате от гориво за отопление и електричество!
 5. 5. издържа дълго във време при активна работа,
 6. 6. До 12 часа работа с едно зареждане.
 7. 7. изисква минимална поддръжка – само едно почистване седмично,
 8. 8. гарантиран дълъг период на експлоатация: 10 години.
 9. 9. Разполагат с повърхност за готвене.
 10. 10. В цената на всеки модел е включена поставка.
Прочети повече